ALCOHOLGEHALTE:
12,5 %Vol.
PRODUCENT: Criserà
MANIER VAN TELEN:
Guyot
OPBRENGST: 100q/Ha (70%)
OOGST:
druiven met de hand geplukt begin oktober
VINIFICATIE: koude gisting en zachte persing
VERFIJNING: 12 maanden op grote kastanjehouten vaten, 7 maanden op
fles
DRUIVENRAS: 100% Gaglioppo (druivensoort die na verloop van tijd de
wijn een rijk bouquet geeft)
KLEUR: robijnrood
SMAAK EN AROMA: kruidige aroma’s – aroma’s van bosvruchten en rijp
rood fruit(kersen, bosbessen, rode trosbessen). Licht gekruid. Edele
tannine die voor de evenwichtigheid zorgen. Zeer aangenaam en sensueel
SERVEERTEMPERATUUR: 18-20°C
SERVEERTIPS:
lekker
bij gegrild wit en rood vlees, lams- en schapenvlees, barbecue,
pastagerecht met vleessausje,..
|