BRUSCHETTA MET RUCOLA PESTO EN
GEGRILDE COURGETTE
Ingrediënten: 20gr amandelen, 1/6 teentje look, schil van 1/3
citroen,15g grana padano, 20g rucola, EVO, zout en peper, 1 courgette,
2 sneetjes brood,
Mix
in een maatbeker alle ingrediënten samen met de EVO (zoveel als nodig)
Snij de courgette in dunne plakjes, warm een (gril)pan op tot die heet
is. Leg de plakjes erop en laat grillen +/- 2 minuten. Laat ze marineren
met EVO, zout en peper.
Laat de dikke sneetjes brood rosteren in de oven (220°C) +/- 2 minuten
Smeer de pesto op de warme bruschetta, werk af met de gemarineerde
courgette plakjes
BRUSCHETTA MET KAKI
EN VINAIGRETTE MET BIESLOOK EN ROZIJNTJES
Ingrediënten: 12 sneetjes kaki, stukje selder, 1 sneetje Parmaham,
bieslook, EVO, 12 sneetjes brood, 24 rozijntjes, zout, grana padano
Verwarm de oven voor op 200°C
Vinaigrette: meng in een kom een fijn versneden sneetje Parmaham, de
fijn gesneden rozijntjes, fijn gesneden bieslook en selder, zout, EVO,
Gril de sneetjes kaki in een hete (gril)pan, 1à2 minuten
Rooster de sneetjes brood in de oven +/- 3 min
Leg op elk sneetje brood een plak kaki, giet de vinaigrette over de
kaki, bestrooi met de grana padano
GEMARINEERDE EN GEGRILDE GARNALEN MET GEGRILDE ANANAS
Ingrediënten: 12 garnalen, EVO, zout en peper, 12 blokjes ananas,
lepeltje honing, verse tijm, pijnappelpitten, pz- satestokjes
Maak de garnalen schoon. Pel ze en haal er het darmkanaal uit.
Laat de garnalen marineren met “genoeg” EVO, tijm, zout en peper.
Snij de ananas in dunne plakjes en snij de kern er in rondjes uit. Steek
een ronde of een vierkante vorm uit de ananas
Bestrijk de plakken ananas met wat EVO. Rooster ze aan beide kanten.
Rooster ook de garnalen.
Rijg aan elk stokje een rond plakje ananas, een garnaal en bestrooi met
pijnappelpitten en werk af met wat honing.
GARNALENTARTAAR MET MOZZARELLA
Ingrediënten: 15à20 garnalen, citroenschil, EVO, zout en peper, 1
mozzarella van buffelmelk
Maak de garnalen schoon. Hak ze fijn en laat marineren met EVO, zout en
peper.
Doe de mozzarella met een lepel water en een lepel EVO in een maatbeker
en mix (met een staafmixer) tot een lekkere crème. Bewaar de
mozzarella crème in de koelkast.
Schep op elke hapjeslepel een beetje mozzarella crème en een beetje
garnalentartaar, rasp een beetje citroenschil erover
en werk af met druppels EVO
EIEREN MET TRUFFEL
Ingrediënten:2 eieren, boter, truffel, zout
Laat in een pannetje de boter smelten. Bak er spiegeleitjes in. Kruid
met zout. Leg ze vervolgens op een voorverwarmde bord. Werk af met
geraspt truffel en serveer met een sneetje brood.
RUNDERCARPACCIO MET TRUFFEL
Ingrediënten: contrefilet rundvlees Razza Piemontese, extra vierge
olijfolie, zout en peper, citroen, granapadano, truffel.
Koop een lekker stuk contrefilet, snij in dunne sneetjes en hak het
verder nog wat met het mes.
Meng het vlees met citroensap, olijfolie, zout, peper, een teentje
knoflook. Laat het vlees rusten gedurende minstens 30 minuten. Verwijder
het teentje knoflook. Verdeel in porties en serveer met een flink deel
geraspte truffel en met wat grana padano kaasschilfers
APPELIJS MET KANEEL EN GRANOLA
|