PROSECCO OF SPUMANTE? 

Spumante is de algemene verzamelnaam voor alles wat mousserend is in Italië of het nu Franciacorta, Prosecco, Asti, Talento, Trento enz..
Prijzen kunnen enorm variëren.

Prosecco D.O.C. (vanaf 1/1/2010) en Prosecco D.O.C.G. Valdobbiadene zijn beschermde herkomstbenaming(glera druif).

De klassieke Prosecco is gemaakt volgens “méthode Charmat” zonder hergisting op fles. Hier hebt u voor een 10 à 12 euro de top in huis. Prosecco DOC is over het algemeen een frisse, fruitige schuimwijn, ideaal voor recepties, tuinfeesten, in de zomer….

Er bestaat ook  Prosecco volgens “méthode traditionelle” maar hier gaat het dan over Franciacorta, Talento(zie wijngamma), Trento…..die allemaal formidabel te noemen zijn

-----------------
ARTIKEL uit  “De Standaard” (9 november 2011)

 Champagne tot 6 procent duurder

 Slecht nieuws voor de liefhebbers van bubbels: zij zullen volgend jaar dieper in de portemonnee moeten tasten voor een fles champagne, allemaal een gevolg van de gestegen prijs van de druiven …..'De prijs van de druiven is de voorbije jaren sterk gestegen, wat betekent dat de winkelprijzen 3 tot 6 procent omhoog moeten.' Al hoopt de sector de stijging te kunnen beperken tot 3 procent, want 'veel consumenten zullen niet bereid zijn om zoveel te betalen en misschien liever Prosecco kopen, waarvan je een hele doos kan aanschaffen voor de prijs van twee flessen champagne', besluit Duval Leroy.

 “WIJN uit ITALIË” verkoopt zijn “bubbels”(Prosecco,Pinot Grigio, Pinot Grigio Gran Cuveè en Talento metodo classico) aan de zelfde prijzen sinds mei 2008

  TERUG NAAR OVERZICHT