Vino degli Angeli 2007 Cormóns

wordt geproduceerd volgens  de “methode  Cormóns” en bestaat er in om de beste druiventrossen aan de plant af te binden ter hoogte van het hangende gedeelte.  Zo wordt de toevoer van het plantensap naar de druiventrossen verhinderd die dan gaan drogen aan de plant. Dit gebeurt  over het algemeen tijdens de laatste 10 dagen van augustus.

De zuren, suikers, alle aroma’s en alle componenten die aanwezig zijn in de trossen worden zo gevangen in de  langzaam drogende druiven .  Na ongeveer 40/50 dagen worden de gedroogde trossen geoogst en verdere gisting gebeurt in inox vaten

De  Passito wordt gebotteld in de lente die volgt op de oogst

Druivensoorten
:  Verduzzo Friulano, Tocai Friulano, Sauvignon e Pinot Bianco
Kleur: heldere goudgele wijn
Geur: een zeer intens parfum, aanhoudend,  gekenmerkt door een bouquet van honingsoorten en  met  een lichte toets van gedroogde vijgen
Smaak: zoet, zacht, elegant, bijna droog
Serveertips: bij het dessert. Hij gaat ook prima bij smaakvolle en pikante kazen zoals  Roquefort,  Gorgonzola,  Bagos.
Serveren bij  11 graden

  TERUG NAAR OVERZICHT